• +4 0721 223 505
  • doctorfrant@gmail.com

Implantologie

Implantul dentar

Ce este implanrul ?

Implantul de obicei este un cilindru cu diametrul  de 3-5 mm, compoziția sa fiind din titan, zirconiu sau ceramică. Proprietatea de bază a acestor materiale este biocompatibilitatea.

Implantul dentar este inserarea unei rădăcini dentare artificiale în osul maxilar superior sau inferior.

Peste rădăcina artificială va fi aplicat bontul protetic și apoi peste el coroana propriu zisă. Implantele sunt folosite atât  în lipsa unui dinte cât și în lipsa tuturor dinților.

Avantajele implantelor

  1. Reface în totalitate funcțiile:  estetica, masticația, vorbirea.
  2. Nuse sacrifică dinții vecini, deoarece nu mai este nevoie de folosirea dinților vecini ca dinti stâlpi pentru susținerea celui artificial.
  3. Devine posibilă opțiunea de trecere de la o protezare pe lucrări mobile la protezarea pe lucrări fixe.
  4. Implantele permit păstrarea osului maxilar, deoarece ele transmit presiunea din timpul masticației la os menținând astfel nivelul osului.

Care este durata de viață a implantelor ?

Sunt date care arată o durată de viață de până la 20-25 ani.

Există 2 metode de protezare pe implantul dentar:

  • Încărcarea imediată inserarea implantului și aplicarea coroanei de înveliș în aceeași zi.
  • Încărcarea tardivă-clasică, în care implantul se inseră peste 2-3 luni de la extracție. Apoi se așteaptă 3-6 luni pentru osteointegrarea implantului, după care se trece la protezare.

Inserarea implantului se face cu anestezie locală, iar ca nivel de disconfort , traumatism este comparabilă cu o extracție obișnuită.

Cine poate să-și facă implant dentar ?

Orice persoană fără boli generale, care ar pereclita osteointegrarea implantului și fără contraindicații la intervenții operatorii. În terapia implantară starea de sănătate este factorul determinant și nu vârsta.